Nyheter

Nytt fra Bache-Gabrielsen og fra Cognacens verden

Bache-Gabrielsen LIBERTÉ Grande Champagne Lot. 44/45

En cognac for de store anledninger i livet.

Siden Bache-Gabrielsen i 2005 jubilerte med 100 år i cognacens
tjeneste har vi hvert femte år sluppet noe ekstra hyggelig på markedet. Startet med Tribute i 2005, fulgte så opp med Sublime og Rèflexion i 2010 og 2015.

Kjellermester Jean-Philippe Bergier har igjen gjort sitt beste for å følge opp de nevnte med årets lansering. Liberté var et naturlig navnevalg da hoveddeler av druene som er benyttet blomstret kun noen dager etter frigjøringen i mai 1945.

Grande Champagne er Cognacs ypperste distrikt, og regnes av de fleste som det beste i cognac. Cognac herifra burde først nytes etter svært mange år på fat. Cognacen er laget på vin av Ugni Blanc-druen og har ligget på fat fra Limousin i mer enn 70 år. Flasketappet hos Bache-Gabrielsen for hånd i juli 2020.

Liberté Grande Champagne har en vakker mørk rav-farge. I duften både delikat og harmonisk, med innslag av søte druer, rose og appelsinskall. Kompleks i smak med aner av kaffe, ristede mandler, lakris og frisk eukalyptus. Smaken er bred – lengden er rett og slett – lang. Dette er en cognac for de store anledninger i livet.

Antall tappet: 500 flasker, nummererte.
Flaske str.: 50 cl.
Drue: Ugni Blanc
Lagring: Eikefat fra Limousin i mer enn 70 år.
Alkoholinnhold: 45%