Nyheter

mai 14

2018

BACHE-GABRIELSEN PRODUKTER

Fra Bache-Gabrielsen tilbyr vi en portefølje for enhver smak til enhver anledning. Dette være seg fra moderat priset cognac til de flasker som passer til den store markeringen. I vårt sortiment finnes tradisjonelle cognacer hvor jordsmonn, druer, eikelagring, tiden
og kjellermesteren viser hva de til sammen kan prestere. Vi har også cognacer uten tilsetninger hvor man inviteres til å oppdage den moderne, lette, friske og tørrere stilen, samt årgangscognacer og cognac fra spesifikke vinmarker eller områder. Vi representerer også utvalgte vinprodusenter gjennom vårt partnerskap med Selected Wines. Deres styrke er god vinfaglig kompetanse og viner som er nøye utvalgt fra Europa og Sør-Afrika i alle prisklasser. De deler gledelig lidenskap med kunder og venner.

Klikk på bildet for å lese i katalogen.

Produktkatalog

Våre viner via Selected Wines kan du lese om her på www.selectedwines.no

«Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger».
Nærmere informasjon finner du her:
https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

mai 03

2018

Pineau des Charentes

Er rett og slett hell i uhell. For flere hundre år siden helte en bonde ved et feiltak druemost i et eikefat med cognacrester. Siden uhellet var ute og druemosten ødelagt, så ryddet bonden tønna til side, og som kjent; ute av syne, ute av sinn. Årene gikk og tønna lå og brygget for seg selv. En dag ble den dog ryddet frem fra glemselen for å tømmes, men på vei fra tønne til sluk, så var det imidlertid noen som tok en sup. Godt var dét; for det var nettopp dét det var: godt! Og Pineau des Charentes var et faktum.

Her har vi å gjøre med en vaskekte bastard. Pineau des Charentes står i Vinmonopolets liste oppført i kategorien «øvrig sterkvin», men det er slett ingen vin.

Vin er per definisjon gjæret druesaft, og i denne drikken har det aldri foregått noen alkoholgjæring. Pineau des Charentes lages ved å blande friskpresset druesaft med cognac, for deretter å la det hele godgjøre seg i noen år på eikefat. Brennevinet tilsettes i en mengde som gir blandingen en alkoholprosent på 17. Ved slike høye nivåer vil druesaft aldri kunne gjære.

Pineau finnes i flere stilarter. Variasjonene oppstår først og fremst som et resultat av hvor lenge den har vært lagret på eikefat. I Frankrike finner man flere slike drikker hvor druesaft blandes med brennevin, men denne varianten fra Cognac er utvilsomt den beste. Blant lokalbefolkningen nytes en «Pineau Blanc» først og fremst som det lille glasset før maten, men den har flere bruksområder enn som så. Den er ypperlig til mange desserter, og ikke minst som strålende tilbehør til gåselever. Denne franske delikatessen er full av fett og smak, og krever en drikk med god balanse mellom sødme og syre. Pineau serveres avkjølt i sterkvinsdoser, hvilket betyr at en flaske gir minst ti glass. I åpnet tilstand tåler den fint flere uker i kjøleskapet.

Se alle variantene

«Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger».
Nærmere informasjon finner du her:
https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

apr 12

2018

NYHET! DISTILLATIONS BY BACHE-GABRIELSEN WHISKY

MAISON BACHE-GABRIELSEN HAR OVER 100 ÅRS ERFARING MED BRENNEVINS PRODUKSJON. NÅ UTVIDER DE SORTIMENENTET MED EN NY INNOVATIV SERIE KVALITETSBRENNEVIN UNDER MERKENAVNET « DISTILLATIONS BY BACHE-GABRIELSEN ».

Cognachuset Bache-Gabrielsen har gjennom tidene hatt både cognac, rom, whisky og brandy i kjelleren. Nå har kjellermester og destillatør Jean-Philippe Bergier utforsket brennevinsverden utenfor Cognacs geografiske grenser og valgt ut en skotsk whisky som trolig bare første brennevin i serien de har kaldt DISTILLATIONS.

Etter de tradisjonelle 36 mnd. på fat i Skottland fraktet Bache-Gabrielsen den hjem til sine kjellere i Cognac . Her ble whiskyen igjen lagt på fat ytterligere 6 måneder og denne gang på amerikansk eikefat som tidligere er benyttet til lagring av cognac. Dette gir en ny dimensjon til en tradisjonell whisky.

Denne unike, runde, rike whiskyen med god friskhet og godt balansert eikearomaer er i denne omgang kun produsert i et begrenset antall på 1500 fl.

DUFT: ferske hasselnøtter, plommer, tørkede urter med hint av pære.

SMAK : frisk unik aroma, rik og rund med smak av gule frukter.

Innhold : 70 cl Alkohol: 41,2 % vol.
Farge: Gyllenbrun
Lagring: Tradisjonell, 36 mnd på eikefat, deretter 6 mnd på brukte cognacfat av amerikansk eik.

 

apr 09

2018

SPIS & DRIKK i OSLO 4.-5. MAI

4. og 5. mai arrangeres det Spis & Drikk festival i Oslo Spektrum. Spis & Drikk-festivalen er Norges største årlige vin- og matfestival.

LYST TIL Å LÆRE MER OM COGNAC?
BLI MED PÅ EN REISE I COGNACENS VERDEN, VERDENS FINESTE DESTILLAT! Les mer →

jan 31

2018

Vinterens store smakinger

Vi i Bache-Gabrielsen Norge er å treffe på mange av vinterens spennende arrangementer og festivaler. Du finner oss på Oslo Vin, Edle Dråper, Oslo Cognacfestival, Godt i glasset og Vintefestuka i Narvik. Kom innom for mange gode smaksopplevelser; smak forskjeller mellom de ulike områdene, oppdag nye smaker og aromaer i lette fruktige eller fyldige og rike cognacer eller bare for å slå av en prat!.

Oslo Vinfestival 2-4. februar

Oslo Vinfestival arrangeres for åttende gang 2. – 4. februar 2018, med over 100 arrangementer fordelt på 25 serveringssteder på Aker Brygge og Tjuvholmen i Oslo.

Bache-Gabrielsen Norge finner du på SMAKSTORGET på Aker Brygge, Bryggetorget fredag 16-20 og lørdag 14-20. Velkommen inn for en smak!
Velkommen til en variert, rikholdig, morsom, overraskende og lærerik vinfestival!

Edle Dråper Stavanger 3. februar

​Velkommen til Edle Dråper på Sjøhusene Stavanger Lørdag 3. februar fra kl. 13-18.00.

Edle Dråper er et trivelig arrangement hvor gjestene får prøvesmake alle slags typer alkoholholdig drikke og blant annet Bache-Gabrielsen cognacer. Jan Erik Hofsli er tilstede og deler av sin kunnskap og engasjement om cognac.

Oslo Cognacfestival 10. februar

Oslo Cognacfestival er Oslos første festival dedikert utelukkende til cognac.Velkommen tilHåndverkeren kurs- og konferansesenter Lørdag 10. februar 2018 kl. 14.00 – 20.00

Her kan cognacinteresserte (fra nybegynnere til entusiaster) møte Bache-Gabrielsen Norge og andre cognacleverandører. Kom og lær mer om cognac, dens historie, kultur og mangfold ved å oppdage kjente og ukjente smaker.

Godt i glasset

Godt i glasset er en mat og drikkefestival med fokus på gode smaker i en lun atmosfære i Kristiansand på Clarion Ernst Hotel 3. mars (20 års aldersgrense) Kl. 17-22

Du vil møte en rekke tilbydere som virkelig brenner for sine produkter. Smak deg gjennom spennende matretter akkompagnert med leskende ølsorter eller forfriskende bobler. Liker du en Cognac etter maten så treffer du selvfølgelig Bache-Gabrielsen Norge denne kvelden!

Cognackurs under Vinterfestuka i Narvik 15. mars

I tradisjon tro blir det cognacsmaking med Bache-Gabrielsen under vinterfestuka i Narvik.Bli med på smaking Torsdag 15. mars. kl: 16:30

Kjellermester Jean-Philippe Bergier kommer for å fortelle om eikefatets betydning for verdens fineste destillat! Vi smaker oss også selvfølgelig gjennom et utvalg cognacer med fokus på fatets betydning.Opprinnelig var fatene ren emballasje for brennevinet. I dag er de rene krydderhylla for cognacen og det eksperimenteres i kjelleren til Bache med ulike fat og deres betydning for cognacens utvikling og smak.

jan 25

2018

Oslo Cognac festival

Velkommen til den andre Oslo Cognacfestival.
Oslo Cognacfestival er Oslos første festival dedikert utelukkende til cognac. Her kan cognacinteresserte (fra nybegynnere til entusiaster) møte cognacprodusenter og leverandører mens de lærer mer om cognac, dens historie, kultur og mangfold ved å smake kjente og ukjente cognacmerker.

Håndverkeren kurs- og konferansesenter
Lørdag 10. februar 2018  kl. 14.00 – 20.00

Mer info og billetter her

nov 30

2017

Meld deg på julekalenderen for cognacelskeren!

Registrer deg nå!  Hver dag frem til jul kan du vinne flotte premier og få litt ny kunnskap om cognac! Alle deltagere blir med i trekning julaften om et gavekort (verdi 2000) på din favorittrestaurant.

Del gjerne kalenderen med andre
cognacelskere!

Julehilsen Onkel Gabrielsen
www.bache-gabrielsen.no

okt 24

2017

Bache-Gabrielsen Christmas Cognac XO LIMITED EDITION 2017

Bache-Gabrielsens Christmas Cognac XO har vært på markedet I flere julesesonger. Også i 2017 har Kjellermester Jean-Philippe Bergier har blandet denne cognac i samme stil som tidligere år. Den er blandet av destillater fra Fins Bois og Grande Champagne og med mindre andeler Petite Champagne, og Borderies. Med noen eldre og noen yngre bestandeler gir dette en gjennomsnittsalder på godt over 20 år. En rik og rund cognac med smak av appelsin, tørkede frukter og innslag av krydder. Har et balansert aldringspreg med
god lengde.

Appellation Cognac Controlée
Område: Frankrike, Cognac Tradisjonell
Distrikt: Fins Bois, Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies.
Lagring: Franske eikefat fra Limousin
Vol. 50 cl.
Alkohol 40% vol.
Drue: Ugni Blanc
Vinmonopolet 141102 Pris 399,00
Sortiment: Bestilling
Bestill

Bache-Gabrielsen er et av få cognachus som fortsatt er både familieeiet og -drevet. Det ble etablert av Thomas Bache-Gabrielsen fra Holmestrand i 1905.
I en alder av kun 22 år overtok han cognachuset E. Dupuy, som senere ble kjent som Bache-Gabrielsen. Han ga det videre til sin sønn René, som igjen spilte ballen
over til Christian. I dag er det fjerdemann i rekken, Hervé, som styrer familiebedriften. De er blant verdens topp 10 cognachus og størst på det norske markedet.

«Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger». Nærmere informasjon finner du her:
https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

okt 12

2017

BACHE-GABRIELSEN PURE & RUSTIC COGNAC FINS BOIS

Pure & Rustic er navnet på en serie cognacer fra Bache-Gabrielsen. Kjellermester
Jean-Philippe Bergier har, i nært samarbeid med erfarne destillatører, laget cognacer med en moderne stil. Denne cognacen er blandet fra et lite utvalg av vingårder fra underområdet Matha i Fins Bois distriktet. Destillatene er lagret på franske eikefat fra Limousin i minimum 10 år.

Denne aromatiske cognacen dufter av gule plommer med distinkte aroma av sjokolade og nellik. Smaken er rik med komplekse aromaer av muskat, ristede peanøtter og eucalyptus.

Appellation Cognac Fins Bois Controlée
Område: Fins Bois
Underområde: Matha
Drue: 100% Ugni Blanc
Lagring: Min 10 år gammel cognac.
Fat: Franske eiketfat fra Limousin
Metode: uten bruk av eikeekstrakt, boisé E150.
Alkohol: 41,5
Vol: 50 cl.
Varenr 7987602
Sortiment: Kategori 5 Basis
Pris: 409,90

Lansering: novemberslippet.

Bache-Gabrielsen er et av få cognachus som fortsatt er både familieeiet og –
drevet. Det ble etablert av Thomas Bache-Gabrielsen fra Holmestrand i 1905.
I en alder av kun 22 år overtok han cognachuset E. Dupuy, som senere ble
kjent som Bache-Gabrielsen. Han ga det videre til sin sønn René, som igjen spilte
ballen over til Christian. I dag er det fjerdemann i rekken, Hervé, som styrer
familiebedriften. De er blant verdens topp 10 cognachus og
størst på det norske markedet.

«Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger». Nærmere informasjon finner du her:
https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

okt 01

2017

Cognacexpo 2017

Herve Bache GabrielsenJan Erik Hofsli & Anita Aaserød tar turen over fjellet for å treffe cognacentusister fra hele landet! Håper vi sees!


Cognacexpo.no
SAS Bryggen, Bergen 21 oktober.