Nyheter

jan 29

2019

VINTERENS COGNACOPPLEVELSER

Ta turen innom oss for mange gode smaksopplevelser på noen av vinterens festivaler.  Vi har med oss vår portefølje som innehar en stor bredde av hva cognac byr på av druer, distrikter, årganger og aroma til glede for alle cognacentusiaster. Det er tradisjonelle cognacer hvor jordsmonn, druer, eikelagring, tiden og kjellermesteren viser hva de til sammen kan prestere og nyheter hvor kjellermester og destillatør Jean-Philippe Bergier har utforsket brennevinsverden utenfor Cognacs geografiske grense som i serien DISTILLATIONS.

Velkommen!

 

OSLO VINFESTIVAL

Oslo Vinfestival arrangeres for niende gang 1. – 3. februar 2019, med over 100 arrangementer fordelt på 20 serveringssteder på Aker Brygge i Oslo. Bache-Gabrielsen og Selected Wines finner du på Smakstorget, her kan du smake og lære på en informativ og hyggelig måte.  Smakstorget finner du på Bryggetorget. Det blir et flott utvalg av vin og brennevin i mange stiler og med stor variasjon i opprinnelse. Over 20 utstillere sørger for at utvalget og kunnskapen er på plass. Dette er en meget god anledning til å bli bedre kjent med nye vin fra hele verden.

Velkommen til en opplevelse for sansene!
Åpent fredag mellom 16-20 og lørdag mellom 14-20.

Billetten gir rett på inngang og 5 smaksbonger. Ytterligere bonger kan kjøpes i teltet.
Kjøp billetter her

Les mer her

EDLE DRÅPER – STAVANGER

 

Lørdag 2. februar 2019 fra kl. 13-18.00 i Sjøhusene Stavanger.

Edle Dråper er et trivelig arrangement hvor 800 gjester får prøvesmake alle slags typer alkoholholdig drikke. Det er hundrevis av forskjellige alternativer til å smake; whisky, cognac, akevitt, øl, vin, musserende, rom, gin og mye mer.  Leverandører til Vinmonopolet er tilstede, men også lokale bryggerier er representert. Festivalpasset inkluderer 10 bonger og det er mulighet for å kjøpe flere bonger på festivalen. Sjøhusene serverer mat og Kjell Undheim har med gitaren og lager god stemning i Rødt Kjøkken fra kl 16.00

Åpningstid: 13.00 – 18.00
Aldersgrense: 20 år.
Kjøp billetter her

Les mer her

 

VINTERFESTUKA NARVIK – KONJAKK NISSES KONFERANSE

Bli med på en reise i Cognacens verden!
Toralf Bølgen tar oss med på en reise i Bache-Gabrielsen og cognacens verden hvor vi lærer om prosessen fra vin til edle dråper.
Han er en av Norges ledende vin-og brennevinseksperter samt innehaver av restaurantene Bølgen & Moi. Vi smaker oss gjennom et utvalg cognacer som representerer et mangfold av hva jordsmonn, druer, eikelagring, tiden og kjellermesteren til sammen kan prestere.

Toralf Bølgen

Foredragsholder: Toralf Bølgen – Kjent fra restaurant suksessen Bølgen & Moi.

Tid: Torsdag 21.03.2019 kl. 16:00 – 18:30
Aldersgrense: 20 år
Billettpris: Voksne kr. 600,- Barn kr. 0,- Student kr. 0,- Pensjonist kr. 0,-

 

Følg med for flere smaksopplevelser!

Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

 

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger». Nærmere informasjon finner du her:
https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

jan 10

2019

NYHET PÅ VINMONOPOLET I JANUAR

BACHE-GABRIELSEN THOMAS XO PRESTIGE

Les mer →

des 10

2018

Å jakte på fast gull, men finne «flytende gull»

Titter man litt nærmere på et destillasjonsapparat, så er det lite ved selve utformingen som minner om franske former. Det har snarere noe arabisk over seg. Så kom da også kunnskapen om destillasjon fra araberne. Det var faktisk alkymistene i det gamle Egypt som, i sin evige søken etter å fremstille gull, endte opp med å fremstille noe helt annet (vi tillater oss å kalle det et hendig uhell). Det arabiske opphavet forsterkes av apparatets navn; alambic. Både kvaliteten på vinen og destillasjonsprosessen er avgjørende for det endelige produktet. Destillatet etter 2. gangs destillasjon kalles «la bonne chauffe», og har et alkoholinnhold på ca 70 %. Per definisjon skal ferdig cognac inneholde minst 40 % alkohol.

Til destillering benyttes et apparat som kalles «Alambic Charentais». Cognac destilleres to ganger. Vinen varmes opp i en beholder laget av kobber som etter loven skal varmes med åpen flamme. Alkoholdampen stiger opp i toppen av kjelen, og fortsetter gjennom et rør som kalles svanehalsen. Deretter går den over i en spiral som passerer gjennom et kjølekammer der alkoholdampen kondenseres til væske. Resultatet av første destillering kalles «brouillis». Denne vesken med en alkoholstyrke på mellom 28 og 32 % helles så tilbake i beholderen for andre destillering som kalles «la bonne chauffe» og gir et «eau de vie» på 72 %.

I destilleringen separeres ut det første parti av destillatet «hodet» som har den høyeste alkoholen. Deretter kommer en klar veske «hjertet» som skal bli Cognac. «Halen» som er siste rest av destillatet blir også separert ut. Hodet og halen går så tilbake i beholderen med vin eller brouillis. Deretter lagres destillatet på eikefat for å bli Cognac. Destillasjonen foregår i løpet av vintermånedene, og loven sier at den skal skje senest 31. mars året etter vinhøsten.

«Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger».
Nærmere informasjon finner du på helsenorge.no

nov 22

2018

Velkommen til Julekalenderen for Cognacelskeren!

Meld deg på julekalenderen for Cognacelskeren.
Hver dag fra 1. desember og frem til julaften kan du vinne flotte premier og få litt ny kunnskap om cognac! Alle deltagere blir med i trekning julaften om et gavekort (verdi 2000) på din favorittrestaurant.

Daglig deltagelse høyner vinnersjansen for å oppnå hovedpremien.
Del gjerne kalenderen med andre cognacelskere!

Julehilsen Onkel Gabrielsen

 

«Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger».
Nærmere informasjon finner du på helsenorge.no

nov 02

2018

BACHE-GABRIELSEN FINS BOIS VINTAGE 1988

Denne elegante årgangscognacen er produsert på Ugni Blanc druer i 1988 fra eiendommen til Monsieur Briands eiendom som ligger i det velkjente området  Brie Sur Matha i Fins Bois distriktet. Cognacen har fargetoner som gyllen valnøtt og dufter friskt og fruktig med innslag av roseblader, mango og appelsin. På smak er den rund og imøtekommende med balansert eikelagringspreg.

Innhold: 35 Cl
Alkohol:41,4 %
Drue: Ugni Blanc
Område: Fins Bois
Lagring: 30 år på eikefat fra Limousin
Begrenset opplag:1000 flasker
Kr. 595,00
Varenr: 10501002

«Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger». Nærmere informasjon finner du her:
https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

nov 02

2018

BACHE-GABRIELSEN CHRISTMAS COGNAC XO EXTRA OLD

Bache-Gabrielsens Christmas Cognac XO har vært på markedet I flere julesesonger. Også i 2018 har Kjellermester Jean-Philippe Bergier har blandet denne cognac i samme stil som tidligere år. Den er blandet av destillater fra Fins Bois og Grande Champagne og med mindre andeler Petite Champagne, og Borderies. Med noen eldre og noen yngre bestandeler gir dette en gjennomsnittsalder på godt over 20 år. En rund, solid, krydret og myk cognac med god lengde på ettersmak.

Appellation Cognac Controlée
Område: Frankrike, Cognac Tradisjonell
Distrikt: Fins Bois, Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies.
Lagring: Franske eikefat fra Limousin
Vol. 50 cl.
Alkohol 40% vol.
Drue: Ugni Blanc
Vinmonopolet 141102 Pris 445,00
Sortiment: Bestilling
Begrenset opplag: 5000 flasker

«Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger». Nærmere informasjon finner du her:
https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

okt 10

2018

INNHØSTING I COGNAC

Et godt utgangspunkt for Cognac og destillering er ung og syrefrisk vin. Druene presses og gjæres til en vin som holder 7-11 prosent alkohol. Vinen gjæres primært i ståltanker og oppbevares der til den skal destilleres.

Så fort druene er modne starter innhøstingen og det finner som regel sted i midten av September til midten av Oktober. Druene høstes maskinelt og presses direkte etter innhøsting.

Det benyttes kun grønne druer, og de deles inn i to kategorier: de anbefalte og de tillatte. Førstnevnte gruppe består av Ugni Blanc (benyttet i mer enn 90 % av cognacproduksjonen), Folle Blanche og Colombard. De tillatte (maks 10 %) er Jurançon Blanc, Meslier St-François, Folignan, Montils, Semillon og Sélect.

Ugni Blanc er opprinnellig Italiensk og kommer fra Trebbiano Toscano. Denne druen egner seg spesielt godt i produksjonen av vin for destillering da den gir lav alkohol og høy syre. I tillegg gir den høy avkastning og er resistent mot sykdommer.

Lær mer om cognac her

sep 17

2018

La Part des Anges 2018

Årets store begivenhet i Cognac er auksjonen ”La Part des Anges”. Annen hvert år den 3. torsdag i september, gjennomføres denne auksjonen hvor de ulike husene blir invitert til å donere flasker med gammel og sjelden cognac, og alle inntektene fra salget går til veldedige formål. I år blir auksjonen holdt i Chais Monnet i Cognac det nyåpnede luksushotellet. Med sitt industrielle opphav har denne unike forvandlingen blitt regionens nye landemerke og et fristed med ro og kompromissløs eleganse. Cognacelskere fra hele verden har meldt sin ankomst til arrangementet som avholdes torsdag 20. september i disse praktfulle omgivelsene. 22 Cognachus stiller med unike dråper til årets auksjon som er den 11 i rekken. I 2016 solgte cognacauksjonen edle dråper for 265 700 euro! Nytt av året er at det følger med opplevelser med mange av flaskene, en opplevelse for to personer som skal oppleves i Cognac regionen.

Bache-Gabrielsen har i år laget et bidrag 45°7’ NORTH – 0°33’ WEST etter Cognacs koordinater. Den består av en flaske med 4 småflasker a 5 cl. som inneholder Petite Champagne med styrke 45,7 % alkohol. Cognacen er destillert på begynnelsen av 1900 tallet, bare noen år etter etableringen av Maison Bache-Gabrielsen. Hver og en av småflaskene representerer 4 lidenskaper som grunnleggeren Thomas Bache-Gabrielsen dyrket i Cognac; fly, seiling, gastronomi og musikk. Flaskene er presentert på en sokkel laget av den franske tredesigneren Gibus som selv er født i Cognac. Estimert pris er satt til 4 500 €. Den kommende eieren av denne unike cognacen fra Bache-Gabrielsen skal få oppleve disse fire lidenskapene som Thomas viet mye av sin tid til ved å fly over cognacs vinmarker i et privat småfly, seile langs på Charentes kystlinje, spise Thomas og Odettes bryllupsmiddag og ikke minst nyte en pianoforestilling til hans ære.
I følge Bache-Gabrielsens eier Hervé, vil de gi den kommende eieren av 45°7’ NORTH – 0°33’ WEST en fullkommen smak av Maison Bache-Gabrielsen. Det blir et stykke cognachistorie fra etablererfasen til oldefaren Thomas i god kombinasjon med gode cognacaromaer, smaker, lidenskap og opplevelse. Både han og kjellermester Jean-Philippe Bergier kan bekrefte at den fremtidige samleren har noe å se frem til når den skal åpnes.

ENGLER PÅ AUKSJON
Enhver pasjonert cognacelsker kjenner begrepet Englenes andel. All cognac som ligger til modning på fat fordamper. Gjennom fibrene i treverket siver årlig ca. 2 % av innholdet ut i luften. Det som unnslipper fatene går under navnet englenes andel; la Part des Anges. I samlet volum tilsvarer dette flere millioner flasker i året, cognac som tilsynelatende forsvinner ut i ingenting. I håp om at i hvert fall noen har glede av dette, har man gitt fenomenet navnet Englenes andel.

ÅRETS AUKSJON STØTTER
Thierry Marx kulinariske skole Cuisine Mode d’Emploi.
En del av inntektene fra auksjonen vil bli donert til Cuisine Mode d’Emploi som er en kulinarisk skole som gir et gratis yrkesrelatert skoletilbud til unge mennesker som ikke fant seg til rette på skolen eller har sittet inne. De resterende pengene vil bli donert til Association Fraineau, som arbeider for å støtte unge mentalt funksjonshemmede med et program for læring ved matlaging.
Siden den første auksjonen La Part des Anges er det opparbeidet mer enn € 1,1 millioner for veldedighet. I fjor ble det for første gang i auksjonens historie tillatt å konkurrere om eksklusive flasker for andre utenfor de inviterte.

AUKSJONSKATALOG

ONLINE AUKSJON

LA PART DES ANGES

sep 09

2018

HØSTENS COGNACOPPLEVELSER

TRONDHEIM COGNAC EXPERIENCE

22. SEPTEMBER 2018

Trondheim Cognac Expérience lørdag 22.september 2018 blir historiens første store cognacmesse i Trondheim. Messen arrangeres av VinPuls i samarbeid med Trondheims største og viktigste cognacklubb, La Sociètè de Cognac Trondheim.

Messen blir holdt på Radisson Blu Royal Garden hotell lørdag 22.september og vil være åpen i tidsrommet 13.00-19.00.

I tillegg til at alle importører i Norge med konjakk i sin portefølje vil bli invitert til å være med som utstillere, blir det besøk og spesialseminarer med flere topprodusenter av cognac. Det er i dag nærmere 450 forskjellige konjakker å få kjøpt i Norge!

Seminarene vil bli annonsert og billetter for deltakelse blir lagt ut etter sommeren. Ett av seminarene vil være et introduksjonskurs til konjakkens vidunderlige verden med Roar Hildonen.

Det selges to typer adgangsbilletter til messen. Den rimeligste inkluderer adgang til messen og fem stk smakebonger. Den andre gir deg adgang til messen samt ti stk smakebonger. Det jobbes også for at inngangsbilletten inkluderer ett gratis cognacglass. Det vil bli anledning til å kjøpe ekstra smakebonger på selve messen.

Billetter kjøpes her

COGNACEXPO BERGEN

20. OKTOBER 2018

Velkommen til Verdens største Cognac-messe i Verdens fineste by. Det vil være godt over 50 produsenter representert og du kan smake deg gjennom «halve» Cognac-verden, diskutere med likesinnede og hilse på produsenter og importører. Du kan delta på hele 12 forskjellige Master class og bli bedre kjent med noen utvalgte produsenter.

Mer info finner du på www.CognacExpo.no og billetter kjøper du på www.billettservice.no

sep 04

2018

NYHETER SEPTEMBER

Fredag slippes vinmonopolets septembernyheter. Kjellermester Jean-Philippe har igjen hentet frem en skatt fra kjelleren. COGNAC GRANDE CHAMPAGNE SINGLE ESTATE LOT.78 er en 40 år gammel rik cognac med noe sterkere alkohol. En cognac å nyte for kjølige høstkvelder. Vi har også vært i AAS og tappet et nytt parti med øl fra cognactønnnene. BRYGGERHUSET & BACHE-GABRIELSEN DOBBELBOCK BATCH #02 er det andre ølet i en samarbeidserie mellom Bryggerhuset og Bache-Gabrielsen. Fyldig og dyp maltsmak, tydelige toner av konjakk og fatlagring, god lengde og varmende munnfølelse. Venner på Kongsvinger har vært i Cognac og smakt seg frem til en over 20 år gammel Fine Champagne. BACHE-GABRIELSEN COGNAC EXTRA OLD «VINGER». Alle kommer de i begrenset opplag så her er det bare å trekke kølapp! Vinmonopolets nettbutikk åpner 08:00 for bestilling. God smakfull høst til alle cognacvenner!

BACHE-GABRIELSEN
COGNAC GRANDE CHAMPAGNE
SINGLE ESTATE LOT.78

LANSERING FREDAG 7. SEPTEMBER 504 FLASKER

Denne Grande Champagne cognacen er produsert på Ugni Blanc druer i 1978 fra eiendommen til Monsieur Duverneuil i landsbyen Verrières. Cognacen er mørk ravfarget med duft av blomster som kaprifol og rik på smak med en lang ettersmak med innslag av lær, honning og muskat. En cognac med litt sterkere alkohol fortjener litt lufting -rull litt på glasset eller gi den litt tid i glasset før den nytes.

Innhold: 35 Cl
Alkohol:47 %
Drue: Ugni Blanc
Område: Grande Champagne
Lagring: 40 år på eikefat fra Limousin
Kr. 795,00
Varenr: 10336002
Les mer
BESTILL

BRYGGERHUSET & BACHE-GABRIELSEN DOBBELBOCK BATCH #02

LANSERING FREDAG 7. SEPTEMBER 1600 FLASKER

Bryggerhuset & Bache-Gabrielsen Dobbelbock er dypt kobberfarget. Dufter av cognac, eik, fyldig og søtlig malt med hint av frukt. Smaken er fyldig med dyp maltsmak, tydelige toner av cognac og fatlagring, god lengde og varmende munnfølelse.

Ølet har vært lagret i 10 måneder på eikefat fra Bache-Gabrielsen som tidligere har blitt benyttet til Bache-Gabrielsen X.O. Cognac og deretter til lagring av fjorårets samarbeidsbrygg English Barley Wine.

Kun 1.600 flasker tilgjengelig.
Alkohol: 9 %
Varenummer: 10377202
Pris: 175,00
Volum: 50 cl.
Brygget: 06.01.2017
Flasketappet: 22.05.2018
Best før: 22.05.2028 – Drikkeklar nå, kan lagres i 10 år.
Passer til ost og desserter.
Les mer her
BESTILL

BACHE-GABRIELSEN COGNAC
EXTRA OLD «VINGER»

LANSERING FREDAG 7. SEPTEMBER 1500 FLASKER

Denne cognacen er lys kobberbrun og dufter av tørket aprikos, appelsin og vanilje. Den rike og myke smaken har et godt innslag av lang fatlagring med aromaer som kaffe, lær og vanilje.

Innhold: 50 cl.
Alkohol:40 %
Drue: Ugni Blanc
Område: Grande Champagne og Petite Champagne
Lagring: på eikefat fra Limousin i mer enn 20 år
Kr. 555,00
Varenr: 10324002
Begrenset opplag på 1500 flasker.

Selected by friends
Innholdet i denne flasken er nøysomt valgt ut blant hundrevis av gode og gamle destillater. Dette etter hardt arbeid av medlemmer i Bache-Gabrielsen’s Venner på Kongsvinger. Våre gode venner i Vinger regionen etablerte allerede i 1998 sin cognacklubb og har dermed i disse dager fremmet viten og kunnskap om cognac i 20 år. Vi takker for nært og hyggelig vennskap i disse år, og gleder oss til mange nye. FLOG