Nyheter

apr 23

2019

VÅRENS COGNACOPPLEVELSER

Ta turen innom oss for mange gode smaksopplevelser på noen av vårens smakinger.  Vi har med oss vår portefølje som innehar en stor bredde av hva cognac byr på av druer, distrikter, årganger og aroma til glede for alle cognacentusiaster. Det er tradisjonelle cognacer hvor jordsmonn, druer, eikelagring, tiden og kjellermesteren viser hva de til sammen kan prestere og nyheter hvor kjellermester og destillatør Jean-Philippe Bergier har utforsket brennevinsverden utenfor Cognacs geografiske grense som i serien DISTILLATIONS.

Velkommen!

TROMSØ ØL OG VINFESTIVAL

Tromsø øl- og Vinfestival åpner dørene for alle som har lyst. Masser av utstillere med vinbønder fra hele verden. Her er det mulighet til å smake, diskutere og oppleve øl, vin og brennevin.

4. mai, 13:00 — 17:30
Radisson Blu Tromsø
Sjøgata 7, 9008 Tromsø

Prisen er kr. 175,- I den prisen får du møte en rekke importører, vinprodusenter og får fem bonger til smaking. Bli med å feire Tromsø Øl- og Vinfestival sitt fem års jubileum.

Billetter får du her 

I www.smakeappen.no finner du oversikt over alle vinene som blir presentert på messen, her kan du lese produktene, se hva andre synes eller skrive dine egne notater. Og som om det ikke er nok, kan du bestille vinen på appen også. Appen laster du bare ned og har på din egen telefon.

 

PRØV SOMMERENS VINER!

På Golia Velhus i Oslo arrangerers messen «Sommeren er i box, – eller flaske». Her kommer en rekke vinimportører og alle har med seg et godt utvalg av sommerens viner, det være seg hvit, rosé, rødt eller musserende.
I tillegg til et bredt utvalg av viner vil også Tind være tilstede med smaksprøver på og salg av spekemat, og Forno vil demonstrere sine vedfyrte steinovner og servere nystekt pizza.
Bache-Gabrielsen og Slected Wines blant mange stiller med gode smaker denne dagen!

Billettene koster kun kr. 345,- per person. Billettavgift på kr. 25,- tilkommer.
Inkludert i prisen er et Riedel Chianti/Riesling glass som du benytter under messen.

Billetter får du her.

15. mai 17:00-20:00
Golia velhus,
Damfaret 25, 0671 Oslo

Billettene koster kun kr. 345,- pluss billettavgift på kr. 25,-. Inkludert i prisen er et Riedel Chianti/Riesling glass som du benytter under messen.

I www.smakeappen.no finner du oversikt over alle vinene som blir presentert på messen, her kan du lese produktene, se hva andre synes eller skrive dine egne notater. Og som om det ikke er nok, kan du bestille vinen på appen også. Appen laster du bare ned og har på din egen telefon.

MAT & VINMESSEN 2019

For 14. gang inviterer Norske Vinklubbers Forbund til Norges lengslevende publikumsmesse for mat og vin i Oslo. 

ÅRETS FOKUS ER HØY KVALITET, BÅDE I MAT OG VIN
På Oslo Vin- og Matmesse kan du smake hundrevis av forskjellige viner fra hele verden, samtidig som du prøver noen ostespesialiteter, litt spekemat, skinker, oliven, oljer og annet snadder – gjerne fra småskalaprodusenter.
Hos de fleste matutstillerne kan du kjøpe varer, ofte med gode messerabatt. (Dette gjelder dog ikke alkoholholdig drikke.)

13. juni 2018, kl. 1600 – 2000
Gamle Logen
Grev Wedels plass 2 – 0151 Oslo

www.gamlelogen.no

Billetter og info her

feb 10

2019

Å jakte på fast gull, men finne «flytende gull»

Titter man litt nærmere på et destillasjonsapparat, så er det lite ved selve utformingen som minner om franske former. Det har snarere noe arabisk over seg. Så kom da også kunnskapen om destillasjon fra araberne. Det var faktisk alkymistene i det gamle Egypt som, i sin evige søken etter å fremstille gull, endte opp med å fremstille noe helt annet (vi tillater oss å kalle det et hendig uhell). Det arabiske opphavet forsterkes av apparatets navn; alambic. Både kvaliteten på vinen og destillasjonsprosessen er avgjørende for det endelige produktet. Destillatet etter 2. gangs destillasjon kalles «la bonne chauffe», og har et alkoholinnhold på ca 70 %. Per definisjon skal ferdig cognac inneholde minst 40 % alkohol.

Til destillering benyttes et apparat som kalles «Alambic Charentais». Cognac destilleres to ganger. Vinen varmes opp i en beholder laget av kobber som etter loven skal varmes med åpen flamme. Alkoholdampen stiger opp i toppen av kjelen, og fortsetter gjennom et rør som kalles svanehalsen. Deretter går den over i en spiral som passerer gjennom et kjølekammer der alkoholdampen kondenseres til væske. Resultatet av første destillering kalles «brouillis». Denne vesken med en alkoholstyrke på mellom 28 og 32 % helles så tilbake i beholderen for andre destillering som kalles «la bonne chauffe» og gir et «eau de vie» på 72 %.

I destilleringen separeres ut det første parti av destillatet «hodet» som har den høyeste alkoholen. Deretter kommer en klar veske «hjertet» som skal bli Cognac. «Halen» som er siste rest av destillatet blir også separert ut. Hodet og halen går så tilbake i beholderen med vin eller brouillis. Deretter lagres destillatet på eikefat for å bli Cognac. Destillasjonen foregår i løpet av vintermånedene, og loven sier at den skal skje senest 31. mars året etter vinhøsten.

«Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger».
Nærmere informasjon finner du på helsenorge.no

jan 29

2019

VINTERENS COGNACOPPLEVELSER

Ta turen innom oss for mange gode smaksopplevelser på noen av vinterens festivaler.  Vi har med oss vår portefølje som innehar en stor bredde av hva cognac byr på av druer, distrikter, årganger og aroma til glede for alle cognacentusiaster. Det er tradisjonelle cognacer hvor jordsmonn, druer, eikelagring, tiden og kjellermesteren viser hva de til sammen kan prestere og nyheter hvor kjellermester og destillatør Jean-Philippe Bergier har utforsket brennevinsverden utenfor Cognacs geografiske grense som i serien DISTILLATIONS.

Velkommen!

 

OSLO VINFESTIVAL

Oslo Vinfestival arrangeres for niende gang 1. – 3. februar 2019, med over 100 arrangementer fordelt på 20 serveringssteder på Aker Brygge i Oslo. Bache-Gabrielsen og Selected Wines finner du på Smakstorget, her kan du smake og lære på en informativ og hyggelig måte.  Smakstorget finner du på Bryggetorget. Det blir et flott utvalg av vin og brennevin i mange stiler og med stor variasjon i opprinnelse. Over 20 utstillere sørger for at utvalget og kunnskapen er på plass. Dette er en meget god anledning til å bli bedre kjent med nye vin fra hele verden.

Velkommen til en opplevelse for sansene!
Åpent fredag mellom 16-20 og lørdag mellom 14-20.

Billetten gir rett på inngang og 5 smaksbonger. Ytterligere bonger kan kjøpes i teltet.
Kjøp billetter her

Les mer her

EDLE DRÅPER – STAVANGER

 

Lørdag 2. februar 2019 fra kl. 13-18.00 i Sjøhusene Stavanger.

Edle Dråper er et trivelig arrangement hvor 800 gjester får prøvesmake alle slags typer alkoholholdig drikke. Det er hundrevis av forskjellige alternativer til å smake; whisky, cognac, akevitt, øl, vin, musserende, rom, gin og mye mer.  Leverandører til Vinmonopolet er tilstede, men også lokale bryggerier er representert. Festivalpasset inkluderer 10 bonger og det er mulighet for å kjøpe flere bonger på festivalen. Sjøhusene serverer mat og Kjell Undheim har med gitaren og lager god stemning i Rødt Kjøkken fra kl 16.00

Åpningstid: 13.00 – 18.00
Aldersgrense: 20 år.
Kjøp billetter her

Les mer her

 

VINTERFESTUKA NARVIK – KONJAKK NISSES KONFERANSE

Bli med på en reise i Cognacens verden!
Toralf Bølgen tar oss med på en reise i Bache-Gabrielsen og cognacens verden hvor vi lærer om prosessen fra vin til edle dråper.
Han er en av Norges ledende vin-og brennevinseksperter samt innehaver av restaurantene Bølgen & Moi. Vi smaker oss gjennom et utvalg cognacer som representerer et mangfold av hva jordsmonn, druer, eikelagring, tiden og kjellermesteren til sammen kan prestere.

Toralf Bølgen

Foredragsholder: Toralf Bølgen – Kjent fra restaurant suksessen Bølgen & Moi.

Tid: Torsdag 21.03.2019 kl. 16:00 – 18:30
Aldersgrense: 20 år
Billettpris: Voksne kr. 600,- Barn kr. 0,- Student kr. 0,- Pensjonist kr. 0,-

 

Følg med for flere smaksopplevelser!

Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

 

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger». Nærmere informasjon finner du her:
https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

jan 10

2019

NYHET PÅ VINMONOPOLET I JANUAR

BACHE-GABRIELSEN THOMAS XO PRESTIGE

Les mer →

nov 22

2018

Velkommen til Julekalenderen for Cognacelskeren!

Meld deg på julekalenderen for Cognacelskeren.
Hver dag fra 1. desember og frem til julaften kan du vinne flotte premier og få litt ny kunnskap om cognac! Alle deltagere blir med i trekning julaften om et gavekort (verdi 2000) på din favorittrestaurant.

Daglig deltagelse høyner vinnersjansen for å oppnå hovedpremien.
Del gjerne kalenderen med andre cognacelskere!

Julehilsen Onkel Gabrielsen

 

«Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger».
Nærmere informasjon finner du på helsenorge.no

nov 02

2018

BACHE-GABRIELSEN FINS BOIS VINTAGE 1988

Denne elegante årgangscognacen er produsert på Ugni Blanc druer i 1988 fra eiendommen til Monsieur Briands eiendom som ligger i det velkjente området  Brie Sur Matha i Fins Bois distriktet. Cognacen har fargetoner som gyllen valnøtt og dufter friskt og fruktig med innslag av roseblader, mango og appelsin. På smak er den rund og imøtekommende med balansert eikelagringspreg.

Innhold: 35 Cl
Alkohol:41,4 %
Drue: Ugni Blanc
Område: Fins Bois
Lagring: 30 år på eikefat fra Limousin
Begrenset opplag:1000 flasker
Kr. 595,00
Varenr: 10501002

«Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger». Nærmere informasjon finner du her:
https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

nov 02

2018

BACHE-GABRIELSEN CHRISTMAS COGNAC XO EXTRA OLD

Bache-Gabrielsens Christmas Cognac XO har vært på markedet I flere julesesonger. Også i 2018 har Kjellermester Jean-Philippe Bergier har blandet denne cognac i samme stil som tidligere år. Den er blandet av destillater fra Fins Bois og Grande Champagne og med mindre andeler Petite Champagne, og Borderies. Med noen eldre og noen yngre bestandeler gir dette en gjennomsnittsalder på godt over 20 år. En rund, solid, krydret og myk cognac med god lengde på ettersmak.

Appellation Cognac Controlée
Område: Frankrike, Cognac Tradisjonell
Distrikt: Fins Bois, Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies.
Lagring: Franske eikefat fra Limousin
Vol. 50 cl.
Alkohol 40% vol.
Drue: Ugni Blanc
Vinmonopolet 141102 Pris 445,00
Sortiment: Bestilling
Begrenset opplag: 5000 flasker

«Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger». Nærmere informasjon finner du her:
https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

okt 10

2018

INNHØSTING I COGNAC

Et godt utgangspunkt for Cognac og destillering er ung og syrefrisk vin. Druene presses og gjæres til en vin som holder 7-11 prosent alkohol. Vinen gjæres primært i ståltanker og oppbevares der til den skal destilleres.

Så fort druene er modne starter innhøstingen og det finner som regel sted i midten av September til midten av Oktober. Druene høstes maskinelt og presses direkte etter innhøsting.

Det benyttes kun grønne druer, og de deles inn i to kategorier: de anbefalte og de tillatte. Førstnevnte gruppe består av Ugni Blanc (benyttet i mer enn 90 % av cognacproduksjonen), Folle Blanche og Colombard. De tillatte (maks 10 %) er Jurançon Blanc, Meslier St-François, Folignan, Montils, Semillon og Sélect.

Ugni Blanc er opprinnellig Italiensk og kommer fra Trebbiano Toscano. Denne druen egner seg spesielt godt i produksjonen av vin for destillering da den gir lav alkohol og høy syre. I tillegg gir den høy avkastning og er resistent mot sykdommer.

Lær mer om cognac her

sep 17

2018

La Part des Anges 2018

Årets store begivenhet i Cognac er auksjonen ”La Part des Anges”. Annen hvert år den 3. torsdag i september, gjennomføres denne auksjonen hvor de ulike husene blir invitert til å donere flasker med gammel og sjelden cognac, og alle inntektene fra salget går til veldedige formål. I år blir auksjonen holdt i Chais Monnet i Cognac det nyåpnede luksushotellet. Med sitt industrielle opphav har denne unike forvandlingen blitt regionens nye landemerke og et fristed med ro og kompromissløs eleganse. Cognacelskere fra hele verden har meldt sin ankomst til arrangementet som avholdes torsdag 20. september i disse praktfulle omgivelsene. 22 Cognachus stiller med unike dråper til årets auksjon som er den 11 i rekken. I 2016 solgte cognacauksjonen edle dråper for 265 700 euro! Nytt av året er at det følger med opplevelser med mange av flaskene, en opplevelse for to personer som skal oppleves i Cognac regionen.

Bache-Gabrielsen har i år laget et bidrag 45°7’ NORTH – 0°33’ WEST etter Cognacs koordinater. Den består av en flaske med 4 småflasker a 5 cl. som inneholder Petite Champagne med styrke 45,7 % alkohol. Cognacen er destillert på begynnelsen av 1900 tallet, bare noen år etter etableringen av Maison Bache-Gabrielsen. Hver og en av småflaskene representerer 4 lidenskaper som grunnleggeren Thomas Bache-Gabrielsen dyrket i Cognac; fly, seiling, gastronomi og musikk. Flaskene er presentert på en sokkel laget av den franske tredesigneren Gibus som selv er født i Cognac. Estimert pris er satt til 4 500 €. Den kommende eieren av denne unike cognacen fra Bache-Gabrielsen skal få oppleve disse fire lidenskapene som Thomas viet mye av sin tid til ved å fly over cognacs vinmarker i et privat småfly, seile langs på Charentes kystlinje, spise Thomas og Odettes bryllupsmiddag og ikke minst nyte en pianoforestilling til hans ære.
I følge Bache-Gabrielsens eier Hervé, vil de gi den kommende eieren av 45°7’ NORTH – 0°33’ WEST en fullkommen smak av Maison Bache-Gabrielsen. Det blir et stykke cognachistorie fra etablererfasen til oldefaren Thomas i god kombinasjon med gode cognacaromaer, smaker, lidenskap og opplevelse. Både han og kjellermester Jean-Philippe Bergier kan bekrefte at den fremtidige samleren har noe å se frem til når den skal åpnes.

ENGLER PÅ AUKSJON
Enhver pasjonert cognacelsker kjenner begrepet Englenes andel. All cognac som ligger til modning på fat fordamper. Gjennom fibrene i treverket siver årlig ca. 2 % av innholdet ut i luften. Det som unnslipper fatene går under navnet englenes andel; la Part des Anges. I samlet volum tilsvarer dette flere millioner flasker i året, cognac som tilsynelatende forsvinner ut i ingenting. I håp om at i hvert fall noen har glede av dette, har man gitt fenomenet navnet Englenes andel.

ÅRETS AUKSJON STØTTER
Thierry Marx kulinariske skole Cuisine Mode d’Emploi.
En del av inntektene fra auksjonen vil bli donert til Cuisine Mode d’Emploi som er en kulinarisk skole som gir et gratis yrkesrelatert skoletilbud til unge mennesker som ikke fant seg til rette på skolen eller har sittet inne. De resterende pengene vil bli donert til Association Fraineau, som arbeider for å støtte unge mentalt funksjonshemmede med et program for læring ved matlaging.
Siden den første auksjonen La Part des Anges er det opparbeidet mer enn € 1,1 millioner for veldedighet. I fjor ble det for første gang i auksjonens historie tillatt å konkurrere om eksklusive flasker for andre utenfor de inviterte.

AUKSJONSKATALOG

ONLINE AUKSJON

LA PART DES ANGES

sep 09

2018

HØSTENS COGNACOPPLEVELSER

TRONDHEIM COGNAC EXPERIENCE

22. SEPTEMBER 2018

Trondheim Cognac Expérience lørdag 22.september 2018 blir historiens første store cognacmesse i Trondheim. Messen arrangeres av VinPuls i samarbeid med Trondheims største og viktigste cognacklubb, La Sociètè de Cognac Trondheim.

Messen blir holdt på Radisson Blu Royal Garden hotell lørdag 22.september og vil være åpen i tidsrommet 13.00-19.00.

I tillegg til at alle importører i Norge med konjakk i sin portefølje vil bli invitert til å være med som utstillere, blir det besøk og spesialseminarer med flere topprodusenter av cognac. Det er i dag nærmere 450 forskjellige konjakker å få kjøpt i Norge!

Seminarene vil bli annonsert og billetter for deltakelse blir lagt ut etter sommeren. Ett av seminarene vil være et introduksjonskurs til konjakkens vidunderlige verden med Roar Hildonen.

Det selges to typer adgangsbilletter til messen. Den rimeligste inkluderer adgang til messen og fem stk smakebonger. Den andre gir deg adgang til messen samt ti stk smakebonger. Det jobbes også for at inngangsbilletten inkluderer ett gratis cognacglass. Det vil bli anledning til å kjøpe ekstra smakebonger på selve messen.

Billetter kjøpes her

COGNACEXPO BERGEN

20. OKTOBER 2018

Velkommen til Verdens største Cognac-messe i Verdens fineste by. Det vil være godt over 50 produsenter representert og du kan smake deg gjennom «halve» Cognac-verden, diskutere med likesinnede og hilse på produsenter og importører. Du kan delta på hele 12 forskjellige Master class og bli bedre kjent med noen utvalgte produsenter.

Mer info finner du på www.CognacExpo.no og billetter kjøper du på www.billettservice.no