Nyhet i mai 2009 – Bache-Gabrielsen Pure & Rustic Grande Champagne Très Vieille Réserve Cognac

Omkring 40 år gammel cognac er sjelden vare. Kjellermester Jean-Philippe Bergier har valgt ut og blandet denne cognacen i samarbeid med utvalgte «Bouilleur de Cru» familier i distriktet Grande Champagne.

Dette geografiske begrensede området ligger i hjertet av Cognac. Her er jordsmonn og klima optimalt for unike og eksklusive cognacer som skal lagres lenge før konsum. I dette tilfellet er det kun Ugni Blanc druen som er benyttet. Området Grande Champagne står kun for omkring 18 prosent av den totale cognac-produksjon. Denne Grande Champagne Très Vieille Réserve er lagret på eikefat fra Limousin og kun 7 fat á 350 liter er alt hva som finnes.

Den har en mørk gyllen transparent farge. Ren og sammensatt duft av Grande Champagnes typiske blomsterpregede aromaer, tørket frukt som appelsinskall og aprikos samt elegante oksyderte rancioaromaer (lagringsaromaer). Snev av brent treverk og søtlig kryddertouch av anis kan også finnes. Strukturen er middels rik og konsentrert med stigende kurve – som ender opp i en formidabel lengde. Tørr distinkt avslutning. En cognac å nyte i små slurker – men gjerne daglig.

Pure & Rustic er navnet på en serie cognacer fra Bache-Gabrielsen. Kjellermester Jean-Philippe Bergier har, i nært samarbeid med erfarne destillatører, laget cognacer med en moderne men rustikk stil. Vi inviterer deg til å oppdage denne lette og friske stilen med rik fruktighet og assosiasjoner til det landlige livet i Cognac.

I serien Pure & Rustic benyttes både blå og hvite etiketter. Har du en flaske med hvit etikett, garanterer vi at det kun er tappet et begrenset opplag og at alle flasker er nummererte. Dette er oftest eikefat med cognacrariteter som vår kjellermester Jean Philippe Bergier, via sine mange gode kontakter, har fått kloa i etter flere års godt samarbeid. Serien byr på kvaliteter som VSOP, XO, samt cognac fra spesifikke vinmarker, druer, områder og årgangscognac.

50 cl. 40% vol.
Drue: Ugni Blanc
Vinmonopolet 8022002, Pris vinmonopolet kroner 450,30
Vectura Varenr. 122565, Pris Vectura ex. mva kroner 360,20