Nyhet BACHE-GABRIELSEN SUBLIME FOLLE BLANCHE 1890

Denne cognacen som vi har kalt «Sublime Folle Blanche» er en eksepsjonell gammel cognac håndplukket av Kjellermester Jean-Philippe Bergier fra Bache-Gabrielsens paradis.Cognacen er laget på vin av Folle Blanche druen med sin opprinnelse fra Grande Champagne. Dette er Cognacs ypperste distrikt og regnes som det beste for cognac, som først skal nytes etter svært mange år. Cognacen er destillert så tidlig som i 1890 årene og lagret på eikefat fra Limousin i omkring 50-60 år. Deretter har den ligget på store glassballonger kalt ”bonbonnes” i den innerste og avlåste delen av kjelleren, kalt paradiset.

Folle Blanche som var den dominerende druesorten i cognacdistriktet inntil vinlusen Phylloxera la mange vinmarker i grus omkring 1870. Dessverre var Folle Blanche lite motstandsdyktig mot lusepesten og druen ble etter hvert byttet ut med mer levedyktige varianter, som dagens mest benyttede drue Ugni Blanc. I dag bærer mindre enn 1% av alle druer som dyrkes i Cognac navnet Folle Blanche.

«Sublime Folle Blanche» er en elegant cognac med aroma av blomster og moden storhet. Stor komplekshet på smak med hint av trøffel, svisker og kandisert appelsin etterfulgt av balansert smak av pepper og eik. Karakterisitisk rik og lang ettersmak som en gammel og ren Grande Champagne med kvaliteter, skal være. En cognac for de eksepsjonelle stunder!
Kun 120 stk. nummererte 50 cl flasker er hva huset Bache-Gabrielsen og kjellermester Jean-Philippe Bergier kan tilby, av denne museale storhet av et produkt.

50 Cl / 41,2 % vol / Drue: Folle Blanche
Vectura varenr: 126554  Pris: 3 567,31 kroner / Vinmonopolet varenr: 5323902  Pris : 4500 kroner