Nyheter

Verdens beste cognac!

Gull og utmerkelsen «verdens beste cognac» for Bache-Gabrielsen Hors d’Age i de internasjonale brennevinskonkurransene World Cognac Award og International Spirit Challenge! Denne våren ble det medaljedryss for Bache-Gabrielsen, det ble gullmedaljer også for VSOP, XO og American Oak. Norges mest solgte cognac, Tre Kors, fikk sølvmedalje.

Det er med både en god porsjon stolthet og glede at vi får anerkjennelse for kvalitet i alle cognacsegmenter. Fra unge fruktige cognacer til de mer eksklusive som har modnet mer enn 50 år på fat. Kjellermester Jean-Philippe Bergier, har tilbragt over 30 år som kjellermester i familiehuset og han er lidenskapelig interessert i brennevin og liker å utforske aromaer, alle typer smak og duft og leverer sannelig kvalitet år etter år.

World Best Cognac Award om Bache-Gabrielsen Hors d’Age; «Spicy and aromatic nose. Honey. Older, more complexed palate with hazelnuts, raisins and Christmas in a glass. Nutmeg, cinnamon, clove Spicer finish of chilli but silky smooth.» 

World Cognac Awards  og International Spirits Challenge

Bache-Gabrielsen Hors d’Age
De eldste elementene i blandingen er fra omkring 1917, og de yngste er fra 1960 årene. Mørk gyllen farge. Rik og generøs duft. Fin balanse mellom frukt, blomster og kryddertoner fra treverk. Kraftig anslag, nesten oljeaktig i konsistens, et distinkt og umiskjennelig preg av Grande Champagne med den berømte lange ettersmaken. Det tar mer enn 50 år, men det er verdt å vente på.

Råstoff: Ugni Blanc, Folle Blanche
Område: Frankrike, Cognac, Grande Champagne
Metode: Tradisjonell dobbeldestillasjon.
Lagring: Franske eikefat fra Limousin

 

Medaljer til alle kvalieteter:

Bildeeksempel

En cognac med dobbelmodning på fransk eik fra Limousin i minimum 2 år og deretter tilbringer den minimum 6 måneder på splitter nye amerikanske eikefat (Alba).
Smak: Cognac med god fylde og preg av tørket frukt og urter over fat med toast og vanilje, lang. Lukt: Sval aroma preget av tørket frukt, litt urter og blomst over tydelig preg av fat og vanilje.

Råstoff: Ugni Blanc 100%
Område: Frankrike, Cognac, Bons Bois.
Metode: Tradisjonell dobbeldestillasjon.
Lagring: Minimum 2 år på fransk Limousin og 6 mnd. på amerikansk eik.
Vinmonopolet

Bildeeksempel

Bache-Gabrielsen VS Tre Kors
Sølv i Brandy Choice Awards

Tre Kors er Norges mest kjøpte cognac og har sin historie helt tilbake til forbudstiden. I 1916 var det brennevinsforbud i Norge et faktum og man gikk på apoteket for å få brennevin på resept. Det var imidlertid lovlig, både for folk og fe, og aldri har vi vel vært sykere – særlig i forkant av høytidene. Slik ble altså Tre kors skapt som medisin til folk og fe.

Tre Kors er en ung cognac fra Fins Bois distriktet med med innslag av Grande og Petite Champagne. Den lagres på fat i minst 2 år. Fargen er som dyp rav. Duften er livlig og ungdommelig, preget av frukt, og med en karakter som mest av alt minner om en ung Grande Champagne. Anslaget er rundt og bløtt, og finishen lett og fruktig.

Råstoff: Ugni Blanc
Område: 25 % Grande Champagne og Petite Champagne og 75 % fra Fins Bois.
Metode: Tradisjonell dobbeldestillasjon.
Lagring: Minimum 2 år på franske eikefat.
Vinmonopolet

Bildeeksempel

Bache-Gabrielsen VSOP Triple Cask
Gull i Spirits Masters

“Maison BacheGabrielsen received a Gold for its Triple Cask bottling, which offered complex aromas of “furniture polish, woodiness and caramel sweetness” – again hailed as a “good starting point for new Cognac drinkers”

En trippel lagrigsprosess gir denne VSOP cognacen en flott rund aromatisk struktur. Destillatene har først vært lagret på små eikefat, deretter blandes de i store fat for den perfekte harmoni før de til slutt får en runde på små fat. Smaksnotat; Vakkert funklende lys brun. Diskré, men velbalansert duft med både frukt og blomstertoner. En klassisk VSOP; lett og bløt i anslaget, men med en karakterfull lang ettersmak.

Råstoff: Ugni Blanc.
Område: Frankrike, Cognac, 80% Fins Bois og 20% Petite Champagne Cognac.
Metode: Tradisjonell dobbeldestillasjon.
Lagret: minimum 4 år på fat.
Vinmonopolet

Bildeeksempel

Bache-Gabrielsen XO Fine Champagne
Gull i Brandy Choice Award

Cognac med god fylde og fin balanse mellom frukt og fat. En blanding av utvalgte destillat fra Grande Champagne og Petite Champagne. Mørk gyllen farge. Elegant sammensatt duft av krydder, tørket frukt, blomster og en anelse sitrus.
Distinkt og kraftig, men ikke tung. Fin smakskonsentrasjon. Rundt anslag med lang elegant ettersmak med tydelig preg av over 15 års lagring.

Råstoff: Ugni Blanc.
Område: Frankrike, Cognac,65% Grande Champagne og 35% Petite Champagne.
Metode: Tradisjonell dobbeldestillasjon.
Lagring: Over 15 år på franske eikefat fra Limousin.
Vinmonopolet