Nyheter

NYHET AMERICAN OAK I PARTIUTVALGET

Mange kjenner nok Bache-Gabrielsen American Oak da den har vært på markedet i noen år, men nå har den fått distribusjon i partiutvalget på vinmonopolet og det betyr at nå finner du den i alle kategori 4, 5 og 6 butikker (130 butikker).

Varetype Brennevin, Druebrennevin, Cognac, tradisjonell
Vinmonopolet varenummer: 7312801
Pris: 454,90
Smak: Cognac med god fylde og preg av tørket frukt og urter over fat med toast og vanilje, lang.
Lukt: Sval aroma preget av tørket frukt, litt urter og blomst over tydelig preg av fat og vanilje.
Farge: Dyp brungul.
Produsent: Bache-Gabrielsen
Land:Frankrike, Cognac Tradisjonell, Øvrige
Råstoff: Ugni Blanc 100%
Metode: Tradisjonell dobbeldestillasjon. Ca. 2 års lagring på Limousin og 6 mnd på amerikansk eik.

Bache-Gabrielsen American Oak var den første cognacen noensinne lagret på amerikanske eikefat. Etter mange år med testing og smaking i kjelleren kunne kjellermester Jean-Philippe Bergier hos Bache-Gabrielsen presentere en helt unik cognac, Bache-Gabrielsen American Oak. Allerede i 2011 begynte han å utforske hvordan cognac utviklet seg på amerikansk eik. Noen år med prøving ble det før han fant den optimale løsningen på hvordan han skulle ivareta den distinkte karakter fra den amerikanske eiken med de delikate tropiske aromaer i flott harmoni med brennevinets unike egenskaper. Resultatet ble en cognac med dobbelmodning på fransk eik fra Limousin i minimum 2 år og deretter tilbringer den minimum 6 måneder på splitter nye amerikanske amerikanske eikefat (Alba). Den amerikanske eiken er importert fra Tennessee men fatene er satt sammen av en fransk bøkker. Cognacen har en distinkt karakter fra den amerikanske eiken med delikate tropiske aromaer av kokos og ananas i flott harmoni med franske eikearomaer som vanilje, kakao og nøtter.

Se Hervé Bache-Gabrielsen og kjellermester Jean-Philippe Bergiers presentasjon av den første cognacen lagret på amerikanske eikefat.