Nyheter

La Part des Anges 2018

Årets store begivenhet i Cognac er auksjonen ”La Part des Anges”. Annen hvert år den 3. torsdag i september, gjennomføres denne auksjonen hvor de ulike husene blir invitert til å donere flasker med gammel og sjelden cognac, og alle inntektene fra salget går til veldedige formål. I år blir auksjonen holdt i Chais Monnet i Cognac det nyåpnede luksushotellet. Med sitt industrielle opphav har denne unike forvandlingen blitt regionens nye landemerke og et fristed med ro og kompromissløs eleganse. Cognacelskere fra hele verden har meldt sin ankomst til arrangementet som avholdes torsdag 20. september i disse praktfulle omgivelsene. 22 Cognachus stiller med unike dråper til årets auksjon som er den 11 i rekken. I 2016 solgte cognacauksjonen edle dråper for 265 700 euro! Nytt av året er at det følger med opplevelser med mange av flaskene, en opplevelse for to personer som skal oppleves i Cognac regionen.

Bache-Gabrielsen har i år laget et bidrag 45°7’ NORTH – 0°33’ WEST etter Cognacs koordinater. Den består av en flaske med 4 småflasker a 5 cl. som inneholder Petite Champagne med styrke 45,7 % alkohol. Cognacen er destillert på begynnelsen av 1900 tallet, bare noen år etter etableringen av Maison Bache-Gabrielsen. Hver og en av småflaskene representerer 4 lidenskaper som grunnleggeren Thomas Bache-Gabrielsen dyrket i Cognac; fly, seiling, gastronomi og musikk. Flaskene er presentert på en sokkel laget av den franske tredesigneren Gibus som selv er født i Cognac. Estimert pris er satt til 4 500 €. Den kommende eieren av denne unike cognacen fra Bache-Gabrielsen skal få oppleve disse fire lidenskapene som Thomas viet mye av sin tid til ved å fly over cognacs vinmarker i et privat småfly, seile langs på Charentes kystlinje, spise Thomas og Odettes bryllupsmiddag og ikke minst nyte en pianoforestilling til hans ære.
I følge Bache-Gabrielsens eier Hervé, vil de gi den kommende eieren av 45°7’ NORTH – 0°33’ WEST en fullkommen smak av Maison Bache-Gabrielsen. Det blir et stykke cognachistorie fra etablererfasen til oldefaren Thomas i god kombinasjon med gode cognacaromaer, smaker, lidenskap og opplevelse. Både han og kjellermester Jean-Philippe Bergier kan bekrefte at den fremtidige samleren har noe å se frem til når den skal åpnes.

ENGLER PÅ AUKSJON
Enhver pasjonert cognacelsker kjenner begrepet Englenes andel. All cognac som ligger til modning på fat fordamper. Gjennom fibrene i treverket siver årlig ca. 2 % av innholdet ut i luften. Det som unnslipper fatene går under navnet englenes andel; la Part des Anges. I samlet volum tilsvarer dette flere millioner flasker i året, cognac som tilsynelatende forsvinner ut i ingenting. I håp om at i hvert fall noen har glede av dette, har man gitt fenomenet navnet Englenes andel.

ÅRETS AUKSJON STØTTER
Thierry Marx kulinariske skole Cuisine Mode d’Emploi.
En del av inntektene fra auksjonen vil bli donert til Cuisine Mode d’Emploi som er en kulinarisk skole som gir et gratis yrkesrelatert skoletilbud til unge mennesker som ikke fant seg til rette på skolen eller har sittet inne. De resterende pengene vil bli donert til Association Fraineau, som arbeider for å støtte unge mentalt funksjonshemmede med et program for læring ved matlaging.
Siden den første auksjonen La Part des Anges er det opparbeidet mer enn € 1,1 millioner for veldedighet. I fjor ble det for første gang i auksjonens historie tillatt å konkurrere om eksklusive flasker for andre utenfor de inviterte.

AUKSJONSKATALOG

ONLINE AUKSJON

LA PART DES ANGES